Botox: alle voor- en nadelen. Is Botox gevaarlijk of de moeite waard?


Botox: alle voor- en nadelen. Is Botox gevaarlijk of de moeite waard? Botox: alle voor- en nadelen. Is Botox gevaarlijk of de moeite waard?

 

Botox is geweldig. Ik gebruik botox ‘preventief’, maar hier is het ding: je gezicht moet fijne lijntjes gaan vertonen voordat er iets is om te voorkomen.

Botox laat rimpels niet alleen op magische wijze verdwijnen, het doet niet ‘iets’ met je huid; het stopt de spierbeweging – niets meer en niets minder. Net als jij, als ik mijn wenkbrauwen optrok, vouwde mijn voorhoofd zich samen. Op een gegeven moment zou ik de zwakste permanente lijn in mijn voorhoofd hebben, zelfs als mijn gezicht in rust was, waar de huid meestal plooit. Dat is wat je kunt behandelen door botox te gebruiken om te voorkomen dat de huid vouwt wanneer je je gezicht beweegt, omdat de spier niet meer kan bewegen op het moment dat je huid begint te vouwen. Door ‘vroeg’ met botox te beginnen zodra je een rimpel ziet ontstaan, kun je ervoor zorgen dat de plooien niet in je huid snijden en superduidelijk/permanent worden. De truc met ‘preventieve botox’ is dat je doorgaans veel, veel minder botox gebruikt om specifieke microbewegingen in je gezicht aan te pakken die die ene enkele vouw veroorzaken, in tegenstelling tot het behandelen van – bijvoorbeeld – het volledige voorhoofd. Op die manier behoud je veel meer beweging in je gezicht in vergelijking met een ‘volledige behandeling’ bedoeld om diepere, blijvende rimpels op te lossen, omdat je alleen specifiek die vouwbeweging stopt en niets anders.

Als je nog geen kreukels hebt (dit is overigens totaal onafhankelijk van leeftijd!), heeft ‘preventieve botox’ geen zin.

Onthoud altijd dat botox tijdelijk is. Je lichaam zal het toxine na een paar maanden opruimen en je zult je oorspronkelijke beweging terugkrijgen, tenzij je het bijhoudt. U en uw huid verouderen normaal, het enige wat botox doet is (tijdelijk) de spierbeweging aanpassen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *