Lippenbalsem

Naast mascara is lippenbalsem waarschijnlijk een van de meestgeliefde beautyproducten. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten op de markt. In dit artikel beschrijf ik welke lippenbalsems ik het prettigst vind en welke juist niet, en natuurlijk ook waarom.

In mijn zoektocht naar de perfecte lippenbalsem heb ik er heel wat afgewerkt. Veel lippenbalsems vallen bij mij bij voorbaat al af omdat ze op dieren zijn getest of dierlijke ingrediënten bevatten. Ook bevatten de meeste lippenbalsems veel chemicaliën en dat is niet echt een fijn idee. Je krijgt toch een deel van het spul dat je op je lippen smeert binnen, dus ik heb mijn lippenbalsem het liefst zo natuurlijk en zuiver mogelijk.

Bovendien bevatten veel lippenbalsems paraffine, de belangrijkste boosdoener bij de bekende lippenbalsemverslaving. Zelfs de lippenbalsem van Yves Rocher, dat toch wel mijn favoriete merk is, bevat paraffine. Dus het werd tijd voor iets nieuws.

Nu zijn er twee lippenbalsems die ik graag gebruik: Crazy Rumors en TerraTints.

TerraTints is bij veel mensen al bekend. Het is onder andere te koop bij de Tuinen. Het bevat natuurlijke ingrediënten en kleurstoffen. Het is dus een combinatie tussen een lippenbalsem en een lippenstift, waarbij je gewoon een vleugje kleur aan je lippen geeft. Het bevat bovendien zinkoxide, een mineraal dat een natuurlijke SPF heeft en je lippen dus ook beschermt tegen UV-straling.

Wat ik jammer vind aan dit merk is dat je er niet zoveel van kan opsmeren, anders heb je echt een lippenstift effect. De kleur is best sterk, en ik vind het juist prettig om lippenbalsem lekker dik op te smeren. Ook de smaak vind ik niet zo prettig: munt. Als je lippen erg schraal of kapot zijn, is dat best bijtend. Maar het kleurtje is wel fijn, dus gebruik ik deze vaak toch voor uitjes.

Crazy Rumors is een nieuw Amerikaans merk. Dit product is echt helemaal natuurlijk en vega. Er zijn veel verschillende smaken, dus er is voor ieder wel wat wils. Het doet me een beetje denken aan de lipsmackers van vroeger, maar dan veel beter!

Er zijn verschillende smaken. Mijn favoriet is ginger-peach tea. De smaken van de lippenbalsem komen van natuurlijke stoffen als etherische oliën, en om het een lekker zoet smaakje te geven zonder ongezond te zijn, worden ze gezoet met stevia. Dit is echt een lippenbalsem die je eigenlijk gewoon kunt eten, en je zult ook voortdurend je lippen aflikken!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *