UV-werende kleding: bescherming tegen de zon

Als het gaat om UPF-stof en UV-beschermende kleding, is er één vraag die ik de hele tijd krijg:

beschermen mijn kleren me niet al tegen de zon?

De teleurstellende waarheid: niet echt!

Hoewel de meeste stoffen enige mate van bescherming bieden, zijn hun UPF-classificaties niet allemaal gelijk of zo hoog als u misschien denkt. Ze moeten een UPF-classificatie van meer dan 50 (UPF 50+) hebben voor hun UV-beschermende stoffen. Hier willen we de factoren voor het kiezen van de beste zonwerende stoffen opsplitsen

leren Wat betekent de classificatie van UPF-kleding?

Wat betekent UPF?
De UPF staat voor Ultraviolet Protection Factor, een numerieke classificatie voor kleding. Deze beoordeling laat zien hoe UV-straling wordt tegengehouden door de UPF-stof.

Om het duidelijk te maken …

Een UPF-beschermende kleding met een waarde van 50 betekent dat slechts 2% (1/50ste) van de ultraviolette stralen de UV-blokkerende stoffen kan binnendringen. Dus hoe groter de UPF-classificatie, hoe meer UV-beschermend de kleding is.

Merk op dat je termen als “SPF-kleding”, “SPF-stof” of “UV-stof” hebt gehoord. Ze zijn technisch onjuist, aangezien SPF voor zonneschermen is en niet voor UV-blokkerende stoffen en kleding. Lees meer over waarom SPF anders is dan UPF en waarom SPF-stof niet bestaat!

Ik wist dit ook niet totdat ik getuige was van een vriend die zonnebrand op haar rug kreeg nadat ze in de zon had tennissen, ondanks het feit dat ze haar katoenen T-shirt ter bescherming droeg.

happy-pretty-woman-in-white-uv-bescherming-jumpsuit-made-by-best-UPF-stoffen-voor-zomer

Tot 80% van de UVA- en UVB-stralen van de zon kunnen op een bewolkte dag nog uw huid bereiken.

Wist je het echt?

Het blijkt dat er veel factoren zijn die van invloed kunnen zijn op de UPF-beschermingsclassificatie van uw kleding. De gemiddelde UPF van een katoenen of linnen T-shirt is ongeveer 5, wat, zoals we hierboven vertelden, betekent dat 1/5e van de UV-stralen door je huid kan dringen. Leren hoe jouw UV-beschermende kleding de UV-stralen blokkeert?

Dat is goed genoeg om zonnebrand te veroorzaken of tot huidkanker te leiden!

Tot mijn verbazing …

de meeste lichtgewicht en ademende zomerkleren die ik bezat, zoals mijn zijden kaftans en witte linnen broeken, boden slechts minimale bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon.

Wat is UPF 50+ beschermende kleding?
UPF-beschermende kleding is gemaakt van UPF 50+ stoffen die uw huid kunnen beschermen tegen de zon door UV-stralen te blokkeren.

Volgens de Skin Cancer Foundation is kleding de beste manier om je huid te beschermen tegen schadelijke stralen, omdat het niet afwast of opnieuw moet worden aangebracht zoals zonnebrandcrème.

UPF-beschermende kleding is ook geschikt voor die bewolkte dagen wanneer de zonnestralen uw huid nog kunnen bereiken.

Ontdek waarom kleding met UPF 50+ belangrijk is voor uw gezondheid?

wat-witte-UPF-kleding-gemaakt-voor-zomer-en-zon-bescherming

Dermatologen en voorstanders van huidverzorging zijn het erover eens dat kleding met UPF 50 de beste manier is om uw huid tegen de zon te beschermen.

Voor de meeste sunblock-stoffen voor kleding zijn er twee traditionele manieren waarop ze UPF 50+-stof kunnen maken; bekend als de beste stof voor bescherming tegen de zon.

Geverfde stoffen
Ze kunnen worden gecoat met kleurloze kleurstoffen die de UV-stralen tijdens het productieproces helpen blokkeren. Helaas is dit proces niet milieuvriendelijk en worden de chemicaliën meestal na een paar wasbeurten uitgewassen.
Strak geweven stoffen
De tweede manier om een ​​stof UPF 50+ te maken, is door ervoor te zorgen dat de stof strak geweven is. Hoe strakker het weefsel, hoe meer UV-bescherming een kledingstuk is, omdat gaten tussen de vezels zonlicht ongehinderd doorlaten.
Lichtgevende stoffen
De derde manier, die we de Luminous-manier noemen, lost het probleem op van het moeten kiezen tussen comfort en UV-blokkering. Dit soort UPF-materialen vind je in de beste UPF-kledingmerken.

De meest voorkomende stoffen met deze strakke weefsels zijn denim en polyester, die beide een UPF van 1.700 hebben.

Maar wie wil deze zware en oncomfortabele normale stoffen dragen tijdens de hete zomermaanden?

Blokkeert mijn kleding UV-stralen?
Polyester en wollen stoffen bieden een UV-bescherming van ongeveer 30, maar hun nadeel is dat ze niet ademend zijn, vooral onder de zon!
Katoen, linnen en viscose bieden vaak een slechte UV-bescherming, variërend van 5 tot 25, wat voldoende kan zijn om zonnebrand te voorkomen, maar de verzamelde blootstelling aan de zon kan leiden tot huidbeschadiging en uiteindelijk huidkanker
Luminora-stoffen bieden een UV-bescherming van 50+, wat betekent dat minder dan 1/50 van de UV-stralen (-2%) door de stof kan gaan, waardoor de huid wordt beschermd tegen alle schadelijke UV-stralen terwijl het zacht en ademend blijft.
Wat is de beste UPF-stof voor kleding?
De Luminology Technology ™ -stof is doordrenkt met een volledig natuurlijke plantaardige olie die de stof van nature UV-blokkerende stof en de beste zonbeschermende kleding maakt, zonder uw huid bloot te stellen aan chemicaliën of u warm en ongemakkelijk te laten. Bij Luminora gebruiken we deze derde methode om de stoffen in de UPF-kleding tegen de zon te beschermen.

Luminora UV-bescherming (UPF 50+) stoffen zijn van nature:

⁃ Antimicrobieel (geurbestendig)

– Ondoordringbaar voor vocht (beschermt tegen ademhalingsdruppels)

⁃ Temperatuur regulerend (al

dieptepunten voor comfort, ongeacht het klimaat)

⁃ Zacht en lichtgewicht (zorgt voor comfort en gemak)

⁃ Ademend (u kunt comfortabel ademen)

⁃ UPF 50+ (blokkeert 98% van de schadelijke UVA/UVB-stralen)

⁃ Sneldrogend (droogt aan de lucht in minder dan 30 minuten)

⁃ Kleurvast (ziet er was na was uit als nieuw)

Stof Inhoud 81% Polyester, 19% Spandex

Met de risico’s van huidkanker en overmatige blootstelling aan de zon, is het belangrijk om uw huid te beschermen tegen de zon. Ook als je de zon niet kunt zien!

Dermatologen, waaronder onze mede-oprichter Dr. Hendi, en de Skin Cancer Foundation zijn het erover eens dat het dragen van UPF 50+ kleding de beste manier is om te voorkomen dat de UV-stralen uw huid bereiken, omdat ze speciaal zijn ontworpen met het oog op bescherming.

Hoewel normale stoffen op verschillende manieren kunnen worden gewijzigd in een iets hogere UPF-classificatie, is het kopen van de beste UPF-beschermende kleding de enige garantie voor bescherming.

Door in verschillende van deze stukken te investeren, blijven u en uw gezin de komende seizoenen gelukkig, gezond en beschermd.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *